can Mestric

 

Rehabilitació d'una antiga masia aïllada mantenint tota l'essència de la seva tipologia constructiva a l'hora que s'adapta a les necessitats dels propietaris.

Fitxa Tècnica

Projecte en construcció

Data inici obra:          Gener 2018

Data final obra:          en construcció

Lloc:                             Les planes d'Hostoles

Superfície:                  200,59 m²

Promotor:                   Client privat

Equip

Arquitectes: VVArquitectura

Alba Vallvè Salas

Pineda Vallvè Salas

Arquitecte tècnic: Sergi Balsells

Càlcul estructura: Pere Alegret Fortuny

Fotografia: VVArquitectura

Memòria

El projecte rehabilita una masia catalogada ubicada en un entorn rural idíl·lic, el paisatge de la Garrotxa.

 

Es parteix d'una masia tradicional catalana en un estat proper a la ruïna, que porta temps en desús i que l'ús agricola i ramader ha distorsionat l'edifici original amb la creació de volums annexes.

Es parteix de la premissa de recuperar la seva essència, a l'hora que s'adapta a les necessitats actuals. 

 

L'estructura de murs de càrrega i les crugies existents condicionen la distribució. S'aprofiten les obertures originals per mantindre el seu aspecte.

 

En planta baixa es disposa el programa de la zona de dia amb un doble espai a l'acces on es situa l'escala i una gran sala, una gran cuina i un dormitori. En planta primera es situa el programa de nit, amb un vestíbul en relació a l'espai d'escala i dos dormitoris.

 

El projecte treballa la relació entre la conservació dels elements originals de la masia,  la nova volumetria dels murs que es remunten, la nova coberta que substitueix l'original, i l'ampliació en planta baixa que substitueix en volum els annexes que desfiguraven l'edifici original. El resultat final és la recuperació de l'essència de la masia en combinació amb uns afegits respectuosos que complementen les necessitats del programa i el millora.

 

Estat previ
  • Facebook Icono
  • Instagram Icon
  • Pinterest Icon
  • Twitter Icon

Segueix-nos!

©VVArquitectura