can Mestric

 

Rehabilitation of an old farmhouse maintaining the essence of its constructive type while it adapts to the needs of the owners.

Technical Information

Project under construction

Starting Date:            January 2018

Finish date:                under construction

Location:                    Les planes d'Hostoles

Surface:                      200,59 m²

Developer:                 Privat client

Team

Architects: VVArquitectura

Alba Vallvè Salas

Pineda Vallvè Salas

Project Manager: Sergi Balsells

Structural calculation: Pere Alegret Fortuny

Photographer: VVArquitectura

Description

The project rehabilitates a cataloged farmhouse located in an idyllic rural setting, the landscape of La Garrotxa.

We start from a traditional Catalan farmhouse in a state close to ruin, which has been in disuse for some time and in which agricultural and livestock use has distorted the original building with the creation of annexed volumes.

Recovering its essence while adapting to current needs is the main goal.The structure of the load-bearing walls and the existing bays determine the future distribution.

 

On the ground floor there is a program for the day use with a double space in the access where we find the staircase. We can find the living room, a large kitchen, a toilet and a bedroom. The first floor is for the night use, with a hall in relation to the staircase space and two bedrooms with their bathroom.

The project works on the relationship between the conservation of the original elements of the farmhouse, the new volumetry of the walls that go back, the new roof that replaces the original, and the extension on the ground floor that replaces in volume the annexes that disfigured the original building. The final result is the recovery of the essence of the farmhouse in combination with a respectful addition that complements the needs of the program and improves it.

 

Site memory 
  • Facebook Icono
  • Instagram Icon
  • Pinterest Icon
  • Twitter Icon

  Follow us!

©VVArquitectura