Clariana            

cla_ri_a_na.

 

  1. Clar en un fullatge per on passa la claror.

  2. esp Espai sense arbres dins un bosc.

  3. TÈXTIL Defecte que a vegades presenten els teixits quan en certs espais tenen menys densitat de passades que la normal.

 

Fitxa Tècnica

Projecte realitzat     

Durada exposició:  9-17 de maig 2015

Concurs:                  Temps de flors 2015

Lloc:                          Girona

Promotor:               Ajuntament de Girona

 

 

Equip

Alba Vallvè Salas (VVArquitectura)

Pineda Vallvè Salas (VVArquitectura)

Maria José Salgado (Arquitecta)

Joaquim Creus Prats (Enginyer Industrial)

 

 

Memòria

Partim de la relació natura/arquitectura on la clariana serà el vincle a través de la metàfora. La clariana en el bosc és allà on hi arriba la llum del sol, on es permet el florir de la natura tot mostrant‐nos una explosió de vida i sensacions.

Geometritzem la natura per transportar‐la a un pati gironí mitjançant un estructura cúbica de ferro, que ens serveix com a suport per evocar els arbres d’un bosc.

En el gest de materialitzar la idea decidim recórrer a fils verds (troncs del bosc) i blancs (rajos de llum) com a motiu conceptual que ens transporti a un espai de calma i pau, una clariana en el bosc.

L’accepció tèxtil de clariana dins la densitat d’un teixit és més que suggerent per escollir el cotó com element materialitzador de la proposta.

La Gaura Liendheimeri és la flor escollida per la seva bellesa anàrquica, amb una gran densitat de fullatge baix i unes llargues tijes on despunten les seves delicades flors. 

  • Facebook Icono
  • Instagram Icon
  • Pinterest Icon
  • Twitter Icon

Segueix-nos!

©VVArquitectura