Hotel Raval de la Mar

Situat en el centre històric de Vila-seca, l'hotel Raval de la Mar, orienta les seves habitacions a les 3 façanes lliures buscant la diversitat de visuals i la integració en el entorn. 

Fitxa Tècnica

Projecte Construït

Inici Enderroc:        Octubre 2012

Data inici obra:      Febrer 2013

Data final obra:      Juny 2014

Lloc:                         Vila-seca (Tarragona)

Promotor:               Insagra uno S.L.

Equip

Arquitectes: VVArquitectura

Arquitecte tècnic: Sergi Balsells

Enginyer Industrial: Josep Maria Delmuns

Fotografia: Joan Guillamat i Alba Vallvè

Memòria

L'Hotel Raval de la Mar es troba al centre històric del poble de Vila-seca, amb un traçat generalitzat de construccions estretes entre mitgeres, de planta baixa i dos plantes pis, típic de la construcció tradicional i on les irregularitats en les alineacions han acabant conformant el teixit existent.

  

El solar en concret es troba en una situació privilegiada, ja que està delimitat per tres carrers. Aquest, a més, es la unió de tres parcel·les on hi havien dues cases unifamiliars i un solar buit. De la suma d'ells obtenim un perímetre final irregular.

 

A més a més, el carrer Verge de la Pineda juga un paper especial a Vila-seca, ja que uneix la Plaça de l'Església, passant per sota la torre de defensa de Sant Antoni, amb el mar. Aquesta importància del carrer va fer que les construccions antigues tinguessin una certa composició en la façana principal molt diferent a la del darrera, que només eren tancaments de patis i construccions auxiliars. 

 

Aquesta irregularitat del solar, anteriorment esmentada, juntament amb la diferència entre les façanes davant-darrera, acaben sent l'objecte de projecte en la concepció de la pell exterior. Es busca trencar la façana als llocs on les edificacions anteriors llindaven entre elles. Això es fa a través de canvis de rasant, talls verticals, canvis en la barana superior o afegint trams de maó allí on anteriorment hi havia murs de tancament.

Així doncs, marquem una diferenciació entre les façanes, sent la del davant (C/Verge de la Pineda) més regular tal com passava anteriorment i buscant l'arbitrarietat i flexibilitat a mesura que anem girant fins a la del darrera (C/Sant Josep).

 

D'aquesta manera creem un anonimat exterior que es mimetitza amb el context immediat creant un fort contrast amb l’interior. L'exterior, més opac i petri, es contraposa a l'interior, on es busca la sensació d'amplitud i lluminositat dels espais a través del pati.

 

L'hotel, composat per 36 habitacions repartides des de la planta baixa fins a la planta altell, s’organitza en forma de esvàstica al voltant de un pati central que es va esgraonant per permetre un major aprofitament de la llum de sud-oest. Al nivell superior s’enretira la façana per crear terrasses d'ús comunitari i privat.

 

 

El projecte culmina amb el lluernari de perfils metàl·lics que relaciona el protegit interior amb la natura exterior. Seguint l’estructura d'esvàstica, aquest lluernari filtra la llum que entra pel pati, convertint-se així en un dels elements organitzadors del projecte.

Estat previ
  • Facebook Icono
  • Instagram Icon
  • Pinterest Icon
  • Twitter Icon

Segueix-nos!

©VVArquitectura