Monterols

Edifici de nova planta on, l'optimització de la llum natural a través del lluernari de l'escala i els espais diàfans, creen distribucions funcionals per satisfer les necessitats dels clients.

Fitxa Tècnica

Projecte en construcció

Data inici obra:           Maig 2017

Data final obra:          en construcció

Lloc:                             Vila-seca

Superfície:                  250,40 m²

Promotor:                   Client privat

Equip

Arquitectes: VVArquitectura

Alba Vallvè Salas

Pineda Vallvè Salas

Arquitecte tècnic: Sergi Balsells

Enginyer Industrial: Josep Maria Delmuns

Càlcul estructura: Josep Lluís Serven

Fotografia: VVArquitectura

Memòria

Es tracta d'un projecte d'obra nova, un cop desestimada la rehabilitació de l'edifici existent després d'haver estudiat a fons l'edifici. Un cop presa aquesta decisió, el projecta intenta aprofitar al màxim la llibertat d'una planta diàfana i l'optimització de la llum natural.

El programa en planta baixa ha de satisfer 3 necessitats dels clients; l'accés a l'habitatge, un espai per aparcament i un estudi professional de fotografia amb espais polivalents. La planta primera aglutina la zona de dia i es treballa com un espai diàfan i transparent, amb el nucli d'escala que actua com a pou de llum. La planta segona queda més fraccionada i es destina al programa de zona de nit.

El fil conductor del projecte és l'optimització de la llum natural que prové de la façana posterior -completament oberta al pati interior- de la façana principal i, sobretot, de l'escala que actua com a pou de llum il·luminant el cor de l'edifici.

  • Facebook Icono
  • Instagram Icon
  • Pinterest Icon
  • Twitter Icon

Segueix-nos!

©VVArquitectura