Ronda Universitat

 

Situades a l'eixample de Barcelona, les tres oficines guanyen alçada lliure tot recuperant el sostre original de biguetes i voltes ceràmiques. Es redistribueixen buscant la connectivitat visual entre elles i l'optimització de la llum i l'espai. 

Fitxa Tècnica

Projecte Construït

Data inici obra:          Agost 2016

Data final obra:         Abril 2017

Lloc:                            Barcelona

Superfície:                  470,11 m²

Promotor:                  Client privat

Equip

Arquitectes: VVArquitectura

Alba Vallvè Salas

Pineda Vallvè Salas

Fotografia: Irenebel

Memòria

Es tracta d'un projecte de reforma d'unes oficines ubicades al centre de Barcelona, a la Ronda Universitat. Estan situades en tres plantes diferents del mateix edifici i parteixen d'una estat inicial diferent, però es tracten de forma conjunta unificant criteris.

 

Ens trobem davant d'una crugia típica de l'eixample de Cerdà, de planta baixa més 6 plantes pis i un àtic reculat de façana.

La nostra intervenció s'ubica a les plantes segona  i quarta amb façana a l'interior d'illa,  i sisena amb façana a carrer. 

 

La recuperació del sostre de voltes és el més important en el procés de rehabilitació i posada en valor del caràcter històric de l'edifici que data de 1890. Optem per una distribució oberta, on els espais es relacionen per guanyar amplitud i llum tot enderrocant les diferents estances per permetre una gran flexibilitat d'usos.

El programa inclou zones de recepció, serveis i office, zones d'arxiu, despatxos, sales de reunió, sales de treball i sales polivalents. Les divisions es creen amb tancaments de vidre permeten el pas de la llum cap a l'interior i reforcen la idea de contingut dins de continent. Les instal·lacions es fan vistes dotant l'espai d'una estètica funcional i permetent la versatilitat de futures distribucions.

 

A cada planta on s'intervé es conjuguen els diferents elements en funció de les necessitats finals, però mantenint sempre el criteri d'una distribució oberta, amb espais connectats optimitzant la llum i l'espai. En la planta segona s'amplia el local unint-lo amb l'oficina contigua.

 

Estat previ
IMG_3993LQ(4-1)(700x525)
IMG_3987LQ(4-1)(700x525)
(6-2)(700x525)
IMG_3961(2-1)(700x525)
IMG_3977(2-4)(700x525)
IMG_3978(2-4)(700x525)
IMG_6513(700x525)
IMG_6443(700x525)
IMG_6457(700x525)
IMG_6455(700x525)
  • Facebook Icono
  • Instagram Icon
  • Pinterest Icon
  • Twitter Icon

Segueix-nos!

©VVArquitectura