Verge de la Pineda

Located in the historic center of Vila-seca we rehabilitate a very narrow construction building.

 

Technical Information

Built Project

Starting Date:      Abril 2014

Finish Date:         Setembre 2014

Location:              Vila-seca (Tarragona)

Developer:           Privat client

Team

Architects: VVArquitectura

Alba Vallvè Salas

Pineda Vallvè Salas

Project Manager: Sergi Balsells

Photographer: Pineda Vallvè

Description

It's a rehabilitation project of a residential building. It consists of a local ground floor and three storey housing. The most significant characteristic is the narrow construction that composes the building, along with the central location of the staircase which determines the distribution of the sleeping area on the main façade and the living area to the rear. We decided to remove all inner division creating a diaphanous kitchen and eliminating the corridors. Each house has a small terrace created from the defragmentation from the rear.

Site memory 
  • Facebook Icono
  • Instagram Icon
  • Pinterest Icon
  • Twitter Icon

  Follow us!

©VVArquitectura